Fontosabb tárgyhavi határidők

 

Április 3 : amennyiben a könyvelési díjról szóló számlát eddig az időpontig kiegyenlíti, 3% kedvezményt kap belőle.

Április 7 : a bérszámfejtéssel kapcsolatos iratok hozzánk való eljuttatásának határideje. Ilyenek például: jelenléti ív, szabadságengedélyek, táppénzes papírok, telefonszámlák másolatai, utalványok kiosztási jegyzékei, stb. Az ennél a dátumnál később leadott anyagok esetén nem tudjuk garantálni a vállalási határidő betartását, de a bevallásokat határidőben elküldjük. Ha azonban emiatt önellenőrzésre kényszerülünk, a szerződés szerinti önellenőrzési díjat később kiszámlázzuk.

Április 10: a könyvelési díj késedelmi kamat mentes kiegyenlítésének határideje, valamint a havi ÁFA-bevallás elkészítéséhez szükséges könyvelési anyag leadásának határideje. Az ennél a dátumnál később leadott anyagok esetén nem tudjuk garantálni a vállalási határidő betartását (de a bevallásokat határidőben elküldjük).

Április 13: bérrel kapcsolatos adók és járulékok befizetésének és bevallásának határideje.

Április 20: ÁFA-bevallás és az Európai Unió területéről történő termékbeszerzésekről (stb.) szóló nyilatkozat beküldési határideje. Eddig kell befizetni az ÁFÁ-t a havi és negyedéves ÁFA-bevallóknak, és a társasági adó előleg összegét azoknak, akik havi vagy negyedéves előlegfizetésre kötelezettek. Környezetvédelmi termékdíj, cégautóadó bevallási és befizetési határidő.